Kíváncsi mi történik az Illatos úton? Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gazdára találtak

Örökbefogadó napot tartott Budapest Főváros Közterület-felügyeletének Állategészségügyi Szolgálata.Sok kutyát és macskát vittek haza az állatbarátok, de nem eleget. Az Illatos úton, ha nincs elegendő hely, nincs más lehetőség : altatni kell. Ezen nincs mit szépíteni, ezek tények, amelyek az ott dolgozók számára nagyon nehezen feldolgozhatóak. Az Illatos út ma már nem az, ami régen volt. Itt olyan emberek segítenek az elhagyott, kidobott, megkínzott, szerencsétlen négylábúakon, akik nap mint nap néznek szembe az ő kilátástalanságukkal.

Dr.Kozma Tamás főállatorvos most is hangsúlyozta, hogy elengedhetetlenül szükséges, hogy az állatbarátok tudják, belássák: aki kutyára vágyik elsősorban az Illatos útról kellene, hogy válasszon magának az elárvult ebek közül. Az Állategészségügyi Szolgálat ugyanis nem menhely, a bent tartható kutyák száma korlátozott. Ahogyan mondani szokta Dr.Kozma : aki innen fogad örökbe, az két életet ment, azét , akit hazavisz, és azét, akinek ezzel helyet teremt egy átmeneti időre, amíg neki is lesz olyan szerencséje, hogy valakinek őrá esik majd a választása.

Az örökbefogadó napok nagyon fontosak, de a hét minden napján van lehetőség arra, hogy bárki idelátogasson és kutyát válasszon magának - tette hozzá Kozma doktor.

BFKF, Sajtószolgálat